Intrebari frecvente

» Mi s-a pus diagnosticul de candidoza genitala: ce inseamna si de ce apare?

Candida Albicans este o ciuperca care face parte in mod normal din flora intestinala si toata lumea are in corp, intr-o proportie redusa, candida, alaturi de multe alte bacterii "bune" si "rele" care se mentin in echilibru unele pe altele.

Cand in corp se produc anumite dezechilibre (determinate de tratamentul cu antibiotice,de o stare de imunitate precara,de o igiena intima excesiva, de folosirea de spermicide, etc) candida se inmulteste in detrimentul lactobacililor si apare candidoza.

» De cateva zile resimt senzatie de arsura si mancarime la nivelul vulvei si am o scurgere alb ga lbuie urat mirositoare. Ce ar trebui sa fac?

Simptomele descrise sugereaza o candidoza.Este importanta efectuarea unui consult ginecologic pentru identificarea exacta a cauzei, diagnosticul de certitudine fiind pus pe baza anamnezei,a examenului clinic si a examenului microscopic al secretiei vaginale.

Nu se recomanda inceperea unui tratament fara consultarea in prealabil a medicului ginecolog, deoarece sunt multiple cauze care pot determina simptome asemanatoare si un tratament care intr-o situatie aparent asemanatoare a functionat, in acest caz ar putea sa nu aiba nici ujn efect. Medicul va prescrie un tratament antimicotic si un un adjuvant pentru refacerea florei vaginale

» De ce nu functioneaza intotdeauna tratamentul cu antibiotice?

Deoarece antibioticele distrug toate microorganismele si pe cele bune si pe cele rele.Lactobacilii care te ajuta sa ai un vagin sanatos sunt distrusi de antibiotic, de aceea dupa un timp de tratament cu antibiotic vaginita reapare.

Foarte important pentru prevenirea recidivei este tratamentul care sa te ajute sa iti menti in mod natural echilibrul florei vaginale ,respectiv administrarea de lactobacili

» Am urmat tratament antibiotic pentru vaginita bacteriana si de aproximativ o saptamana simptomele au reaparut.Ce sa fac?

Din pacate recidivele in cazul vaginitei bacteriene sunt deosebit de frecvente .

Este deosebit de importanta asocierea la tratamentul cu antibiotic a unui adjuvant pentru refacera florei vaginale ,care sa ajute la restabilirea echilibrului acesteia,respectiv administrarea de lactobacili

» Sunt insarcinata in luna a VII-a si am o secretie abundenta ,albicioasa.Am voie sa ma tratez?

Intr-adevar sarcina este o perioada in care datorita variatiilor hormonale flora vaginala are de suferit si in care creste sansa aparitiei unei vaginite bacteriene sau micotice(candidoza genitala).

Este indicat sa mergeti la medic pentru stabilirea cauzei si sa sa urmati atat tratamentul antibiotic/antimicotic cat si un tratament pentru refacerea florei vaginale.

» Simt un miros al zonei genitale neplacut "de peste",desi respect toate normele de igiena

Problema dumneavoastra este una deosebit de frecventa si se datoreaza dezechilibrului florei vaginale.Pana acest echilibru nu se restabileste, mirosul nu dispare. Va recomand administrarea unui produs pe baza de lactobacili , constituientii de baza ai unei flore vaginale normale.

» Cum imi dau seama ca am vaginita si trebuie sa merg la medic?

Semnele posibile ale vaginozei bacteriene sunt: secretie vaginala alba, gris sau galbena miros de peste al secretiei vaginale, cel mai accentuat dupa contact sexual sau spalarea cu sapun prurit (mancarime) sau senzatie de arsura eritem (inrosire) si edem (umflare) a vaginului sau vulvei.

» Mi s-a prescris tratament antibiotic pentru o infectie pulmonara.Pot sa fac candidoza genitala dupa?

Unul din efectele secundare a antibioticului (in functie de doza, tip, mod de administrare si durata) este si distrugerea echilibrului florei intestinale si vaginale (mai ales ca cele doua sunt interconectate). Acest lucru se intampla pentru ca, pe langa microorganismele "tinta" ale antibioticului acesta va distruge si "microorganismele bune" care contribuie la starea de bine a florei intestinale si vaginale.

Una din consecintele cele mai frecvente este aparitia candidozei (vaginale sau intestinale), desigur ca urmare a proliferarii peste masura a bacteriilor sau ciupercilor nedistruse de antibiotic si dereglarii echilibrului microflorei vaginale. Tratamentul pe baza de lactobacili (constituientii de baza ai unei flore vaginale normale) se recomanda a fi folosit fie simultan cu tratamentul antibiotic general, fie dupa terminarea acestuia pe o perioada variabila.Ori ce intrebare la un click de dumneavoastra !
Aceste intrebari si raspunsuri nu se substituie consultatiei medicale de specialitate, avand in principal rol orientativ. Recomandam ca inainte de a folosi orice medicatie sa solicitati consult medical de specialitate. Nu folositi nici un medicament fara acordul medicului sau farmacistului, fara un diagnostic precis sau fara a cunoaste actiunea medicamentoasa a acestuia. Pentru a imbunatati aceasta sectiune, va rugam sa ne trimiteti intrebarile dvs., daca nu le regasiti in lista de mai jos. Astfel vom putea impreuna sa raspundem tuturor cititorilor la intrebarile de genul " Mi s-a pus diagnosticul de candidoza genitala: ce inseamna si de ce apare? "
» » Inapoi